Stort intresse för Software Center Reporting Workshop

Nyhet: 2015-06-04

Intresset var stort när Software Center bjöd in till Software Center Reporting Workshop. Eventet, som arrangeras två gånger per år för att summera den forkningssprint som varit och få en glimt av det som komma skall, lockade drygt 70 personer från akademi och industri.

Vid varje workshop bjuder Software Center deltagarna på något nytt. Denna gång presenterades dels ett nytt projektförlag och ett projekt om "tools" som drivs helt av industrin. En specialinbjuden gäst, Professor Hans van Vliet, gav en uppskattad föreläsning om "Architecture".

Det mesta från dagen kan du ta del av i presentationerna nedan.

Forskare Romina Spalazzese presenterar sitt projekt Managing interoperability concerns in larger companies.

Företaget Axis bidrar med stort engagemang i Software Center. Deras material presenterades av Fredrik Hugosson.

En specialinbjuden gäst, Professor Hans van Vliet från Vrije Universiteit i Amsterdam gan eventet extra krydda.

Presentations

Opening
Software Center - Accelerating Best Practices to Software Engineering (pdf), Jan Bosch

Theme 1 - Continuous Delivery
Implications of Continuous Deployment, Agneta Nilsson and Eric Knauss
Visual GUI Testing (pdf), Emil Alégroth
Managing interoperability concerns in larger companies (pdf), Romina Spalazzese

Theme 2 - Continuous Architecture
Agile Architecture Conformance, Antonio Martini
Scaling agile in mechatronic organizations, Ulrik Eklund
Developing complex products – Architecture perspective, Rogardt Heldal

Theme 3 - Metrics
Quasar@Car (pdf), Darko Durisic
VISEE, Rakesh Rana
Group maturity and agility (pdf), Lucas Gren

Theme 4 - Customer Data and Ecosystem-Driven Development
Fast customer feedback in large-scale software engineering (pdf), Helena Holmström Olsson
Strategic ecosystem-driven R & D management (see the presentation above), Helena Holmström Olsson
Ecosystemability assesment method, Eric Knauss and Imed Hammouda
A case study on integration of User Experience into software development projects (pdf), Pariya Kashfi

Company driven project
Tools, Christoffer Höglund

New project proposal
Managing the Agile Organisation–an International Perspective on Enterprise Agility (pdf), Alexander Wong

Company presentations
Saab, Torvald Mårtensson
Jeppesen, Anders Forsman
Axis, Fredrik Hugosson

Forskare Rakesh Rana presentar forskningstemat Metrics.

AV:

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2013-05-24